چگونه تیم فنی استارتاپ خود را به خوبی مدیریت کنیم؟

امتیازدهی به مقاله

صرف نظر از این که ایده استارتاپ شما چقدر نوآورانه باشد، تشکیل و مدیریت یک تیم فناوری منسجم عامل تضمین کننده‌ای برای موفقیت شما و کسب‌وکارتان است. در حقیقت، ۲۳ درصد از استارتاپ‌های شکست‌خورده، دلیل اصلی این ناکامی را عدم تشکیل تیم مناسب و برنده می‌دانند.

در این مطلب با هم به بررسی پنج نکته برای مدیریت یک تیم فنی برنده می‌پردازیم.

۱– مسئولیت‌پذیری یک خیابان دو طرفه است

بخشی از دلایلی که بسیاری از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار در وهله اول کار در استارتاپ‌ها را انتخاب می‌کنند، توانایی داشتن مالکیت بر نرم‌افزاری است که در حال ساخت آن هستند. اکثر آن‌ها نمی‌خواهند بیش از حد تحت نظارت باشند. از آن طرف هم شما به عنوان بنیان‌گذار آن قدر وقت ندارید که افراد را تمام مدت زیر نظر بگیرید. بنابراین یک ساختار منظم در تفویض مسئولیت و القای احساس مسئولیت در تیم توسعه نرم‌افزار اهمیت خود را نشان می‌دهد.

در حالی که دادن همچین اختیاری به توسعه‌دهندگان و تیم فنی ممکن است در ابتدا ترسناک بنظر برسد، اما در نهایت به بهبود روند توسعه محصولات کمک می‌کند. وقتی تیم فنی مسئولیت کارها را داشته باشند، نه فقط برای کارهای فوری، بلکه برای ایجاد یک قابلیت ویژه در محصول، به طور مستقیم در آنچه ایجاد می‌کنند سهیم هستند. این تقسیم مسئولیت اگر به درستی انجام شود، توسعه‌دهنده، نرم‌افزار را تنها برای شخص دیگری نمی‌سازد، بلکه تمام جزئیات آن را با اشتیاق و دقت واقعی در کنار هم قرار می‌دهد. هرچه مسئولیت بیشتری به توسعه‌دهنده بدهید، بازده بیشتری نیز از آن‌ها دریافت خواهید کرد.

۲- کاربران رئیس شما هستند

تقریبا برای هر پروژه نرم‌افزاری، کارهای بسیار زیادی برای انجام و تنها مقدار کمی زمان برای به نتیجه رساندن تمام این کارها وجود دارد. بنابراین یک بنیانگذار باید هر کدام از پروژه‌های خود را اولویت‌بندی کند. در حالی که به عنوان یک بنیان‌گذار همواره باید در تلاش باشید که به توسعه‌دهندگان و تیم فنی خود برای کار بر ویژگی‌های محصول آزادی عمل بدهید، اما این کارها و ویژگی‌ها باید به طور کامل توسط نیازهای کاربران اولویت‌بندی شوند.

آیا کاربران ویژگی خاصی را در محصول شما درخواست می‌کنند؟ آیا اشکالی وجود دارد که تجربه کاربری افراد را مختل کرده باشد؟ پاسخ این دست از سوالات راهنمایی برای مشخص کردن اولویت‌ها در توسعه محصولات است. علاوه بر این، ایجاد روش‌هایی برای اینکه تیم فنی در جایگاه کاربر بتواند محصول را امتحان کند، به آن‌ها اجازه می‌دهد در نهایت محصولی ایجاد کنند که نیازهای واقعی کاربران را برآورده کند. این امر می‌تواند به روش‌های مختلفی از جمله تست محصول در جایگاه کاربر توسط تیم توسعه یا دریافت بازخورد مستقیم از کاربران حقیقی به تیم توسعه انجام شود.

۳- نقشه راه کوتاه‌مدت و بلندمدت برای محصول خود تنظیم کنید و از ایجاد تغییر در آن نترسید

وقتی تیم شما بتواند بینشی از نحوه کار خود در مراحل مهم محصول کسب کند، نه تنها انگیزه بیشتری برای رسیدن به آن نقاط عطف خواهد داشت، بلکه می‌تواند محصول خود را به گونه‌ای توسعه دهد که با نیازهای فعلی و آینده سازگار باشد. علاوه بر این، پیگیری آنچه در حال انجام است، چه در کوتاه مدت و چه در دراز مدت، برای انسجام تیم استارتاپ ضروری است.

اما اینکه شما از قبل برنامه‌ریزی می‌کنید، نباید این احساس را در شما ایجاد کند که نمی‌توانید تغییری در برنامه‌ها ایجاد کنید. یک بنیان‌گذار قوی همواره در حال فکر به اولویت‌هایی است که تیم توسعه او باید در دستور کار خود قرار دهد و این بدان معناست که گاهی‌اوقات یک بنیان‌گذار مجبور می‌شود نقشه راه خود را مجددا تنظیم کند. هنگام تغییر مهلت‌ها، نیازهای  بازار و کاربران، نقشه راه شما برای محصول نیز باید تغییر کند.

۴- چارچوب‌هایی را اجرا کنید که اشتباهات را به حداقل برساند و به شما امکان دهد کارها را مقیاس‌بندی کنید

بر هیچکس پوشیده نیست که بسیاری از توسعه‌دهندگان از بوروکراسی فراری هستند. در حالی که استارتاپ شما ممکن است زمان و منابع لازم برای استخدام مدیران پروژه و برگزاری جلسات بیش از حد در مورد ایجاد چارچوب را نداشته باشد، توسعه بدون چارچوب نیز باعث می‌شود که نتوانید مقیاسی از کارهای خود داشته باشید و این امر باعث ایجاد نرم‌افزاری مستعد باگ و اختلال شود. برای جلوگیری از این اتفاق؛ باید از روز اول گردش کار را بررسی کنید. برخی از روش‌هایی که برای دستیابی به این امر توصیه می‌شود عبارتند از:

  •  یک مجموعه فناوری (tech-stack) انتخاب کنید که اشتباهات شما را به حداقل برساند.
  •  تست خودکار کدها را پیاده‌سازی کنید.
  •  استانداردهای برنامه‌نویسی را اجرا کنید.
  •  کدهای خود را مرور کنید.
  •  از توسعه‌دهندگان بخواهید کد خود را مستند کنند.
  •  از اسناد طراحی برای ثبت ویژگی‌ها، قبل، حین و بعد از توسعه محصولات استفاده کنید.
  •  از چارچوب‌ها و نرم‌افزارهای مدیریت پروژه استفاده کنید.
  •  از استخدام افرادی که مایل به همسویی با استانداردهای کاری شما نیستند پرهیز کنید.
  •  اجازه دهید فرآیندهای فوق در صورت نیاز تکامل و بهبود یابد.

پیروی از این مراحل باعث می‌شود از بروز بسیاری از اشکالات پیش از وقوع، پیش‌گیری کنید و کار با کدهای قبلی برای تیم توسعه نرم‌افزار بسیار آسان شود.

۵- همکاری‌ها را ارتقاء دهید

در نهایت، برنامه‌نویسی نباید یک تلاش انفرادی باشد. همکاری بخش مهمی از توسعه هر استارتاپ است. یک جفت چشم اضافی روی هر پایگاه کد می‌تواند از خطاها، کدهای غیر قابل خواندن و ناکارآمدی جلوگیری کند. هیچ توسعه‌دهنده‌ای پاسخ همه سوالات را ندارد و به همین دلیل ایجاد فرهنگ همکاری برای اطمینان از موفقیت تیم شما بسیار مهم است.

همکاری تنها برای اطمینان از پیش‌برد صحیح پروژه‌ها نیست، بلکه برای سلامت تیم شما هم مهم است. این که توسعه‌دهندگان به تنهایی روی وظایف خود کار کنند، استرس کار روی افراد را تشدید می‌کند. همکاری می‌تواند ارتباط انسانی لازم برای ایجاد یک تیم قوی را به‌خصوص در کارهایی مانند توسعه نرم‌افزار که فاقد این ارتباط است، فراهم کند. در واقع، همکاری بین اعضای یک تیم آنقدر مهم است که حتی نباید تنها محدود به توسعه نرم‌‌افزار باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان