۱۰ اشتباهی که باید از آن‌ها اجتناب کنید

۵/۵ - (۱ امتیاز)

گرچه راه‌اندازی یک تجارت الکترونیک به اندازه یک فروشگاه فیزیکی، استرس‌زا و پرهزینه نیست اما این نوع از کسب‌وکار هنوز هم یک مفهوم جدید است و همین امر باعث شده تا تجارت‌های الکترونیک زیادی در ابتدای راه‌اندازی شکست بخورند زیرا بسیاری از صاحبان کسب‌وکار نمی‌دانند برای شروع چه کارهایی باید انجام شود و چه کارهایی نباید. در این مقاله به بررسی برخی از رایج‌ترین اشتباهات در راه‌اندازی تجارت الکترونیک می‌پردازیم که باید از انجام آن‌ها اجتناب کنید.

۱- انتخاب نام تکراری

اگر نامی برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید که قبلا توسط رقیب شما به ثبت رسیده، به راحتی ممکن است با قانون در‌بیفتید. در بهترین حالت شما پس از پرداخت جریمه، ناگزیر باید نام تجاری خود را تغییر دهید که می‌تواند به تجارت آنلاین شما  آسیب برساند.

استفاده از یک نام تجاری بدیع و جدید، می‌تواند از همه این درگیری‌ها جلوگیری کند. اگر برای پیدا کردن یک نام جدید مشکل دارید یا نمی‌دانید آیا نامی که انتخاب کرده‌اید قبلا توسط شخص دیگری استفاده شده یا نه، فهرست‌ نام‌هایی که در صنعت شما به ثبت رسیده را بررسی کنید.

۲- آشنایی نداشتن با صنعت

راه‌اندازی یک کسب‌وکار بدون داشتن اطلاعات دقیق درباره اینکه چه محصول یا خدماتی را ارائه خواهید داد، بهترین راه برای رسیدن به شکست است. آشنایی با حال و هوای صنعتی که قرار است در آن فعالیت کنید، امری گریز‌ناپذیر و ضروری است. علاوه بر صنعت، شما باید مخاطبان خود را نیز بشناسید. برای شروع، از تحقیقات عمیق در مورد محصولات و برندهای رقیب در کنار نقاط قوت، نقاط ضعف، استراتژی‌های بازاریابی، مخاطبان هدف و عملکرد کلی آن‌ها شروع کنید. با داشتن این اطلاعات، یک برنامه بازاریابی آگاهانه‌ تدوین کنید و با واقع‌بینی وارد رقابت شوید.

۳- عدم تحقیق در مورد پلتفرم‌های تجارت الکترونیک

تعداد پلتفرم‌های فروش الکترونیک روز به روز در حال افزایش است و کسب‌و‌کارها اکنون طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را برای انتخاب در اختیار دارند. بسته به اینکه چه محصولی را به چه شکلی می‌فروشید، برخی از پلتفرم‌ها نسبت به بقیه برای شما مناسب‌تر خواهند بود. برخی از این پلتفرم‌ها ویژگی‌های بیشتری را ارائه می‌دهند، در حالی که برخی از آن‌ها ساده‌تر و امن‌تر هستند. شما باید پلتفرمی را برای کار خود انتخاب کنید که ترکیب مناسبی از امنیت، مقرون‌به‌صرفگی و عملکرد را به شما و مشتریان‌تان ارائه دهد.

۴- طراحی وب‌سایت ناسازگار با موبایل

بخش عمده‌ای از افراد با استفاده از تلفن همراه خود، موضوعات مختلف را جستجو می‌کنند. اگر فروشگاه اینترنتی شما در تلفن همراه به آسانی قابل دسترس نباشد، ممکن است مشتریان زیادی را از دست بدهید.

اطمینان حاصل کنید که طراح وب‌سایت شما، مهارت و تجربه لازم برای بهینه‌سازی نسخه موبایل سایت را داشته باشد. خوشبختانه این روزها اکثر پلتفرم‌های اصلی تجارت الکترونیک سازگار با صفحه نمایش‌های کوچک‌تر ساخته شده‌اند.

۵- قابلیت استفاده ضعیف

طراحی‌های پیچیده، صفحات در هم فشرده، عناصر بصری زیاد و بدون کارایی و عدم سازمان‌دهی مواردی از این دست می‌تواند برای کسب‌و‌کار آنلاین شما تهدید محسوب شود. کاربران تنها می‌خواهند به آسانی به صفحه فروش برسند و محصول را بدون کلیک‌های اضافه خریداری کنند. اگر خریداران برای یافتن صفحه خرید و تسویه‌حساب، زمان زیادی منتظر بمانند، این احتمال وجود دارد که سایت شما را ترک کنند و دیگر به سایت شما باز نگردند. بارگیری یک وب‌سایت با عناصر بصری بسیار زیاد می‌تواند زمان زیادی طول بکشد و این موضوع نه تنها کاربران را از کسب‌وکار شما دور می‌کند، بلکه بر رتبه سئوی شما نیز تاثیر بدی می‌گذارد و مشتریان جدید کمتری به وب‌سایت شما مراجعه می‌کنند.

۶- ورود به بازار بدون استراتژی بازاریابی

وقتی کسب‌و‌کاری را اداره می‌کنید که یک محصول خاص را به بازار ارائه می‌دهد، ممکن است در بازاریابی محتوا دچار مشکل شوید. بازاریابی، گستره کسب‌و‌کار شما را افزایش می‌دهد و شما را به کسب‌وکارهای جا افتاده نزدیک می‌کند. همچنین موتورهای جستجو نیز راحت‌تر می‌توانند، وب‌سایت شما را پیدا و آن را رتبه‌بندی کنند. یک استراتژی بازاریابی خوب باید بر اساس نیازها و رفتارهای مخاطب هدف، پویایی بازار و استراتژی‌های رقبا پایه‌ریزی شده باشد.

۷- عدم تضمین امنیت اطلاعات

هنگامی که باید اطلاعات شخصی افراد، از جمله آدرس فیزیکی و شماره کارت اعتباری آن‌ها را  بگیرید، باید به آن‌ها اطمینان دهید که این داده‌ها در یک پایگاه داده امن نگه‌داری می‌شوند و امکان سوء‌استفاده و سرقت از آن‌ها وجود ندارد. تنها در این صورت است که مشتریان اطلاعات خود را برای خرید به شما می‌دهند. اگر یک مشتری بالقوه، وب‌سایت شما را مرور کند و پیامی در پایین صفحه نمایش او ظاهر شود که به او هشدار سایت ناامن را نشان دهد، به احتمال بسیار زیادی از وب‌سایت خارج می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، شما می‌توانید گواهی SSL خود را تمدید کنید و مراقب تهدیدهای سایبری باشید.

۸- نادیده گرفتن خدمات مشتری

عدم امکان ملاقات حضوری با مشتریان به این معنی است که شما نسبت به یک فروشگاه فیزیکی، سوالات بیشتری برای پاسخگویی دارید. اکثر مردم از خطر کلاهبرداری آگاه هستند و در هر مرحله از تراکنش از شما سوال می‌پرسند. پاسخ ندادن به نگرانی‌های آن‌ها تنها باعث افزایش شک و تردیدشان خواهد بود و به طور بالقوه باعث می‌شود که سایت شما را ترک یا سفارش‌ها را لغو کنند.

۹- انتخاب یک هاست غیر قابل اعتماد

فروشگاه‌های آنلاین اساسا در قالب وب‌سایت‌ فعالیت می‌کنند. وقفه‌های مکرر و سرعت بارگذاری پایین صفحه بر روان بودن تراکنش تاثیر منفی می‌گذارد و منجر به ناامیدی مشتری می‌شود. مهم نیست کیفیت محصول و استراتژی بازاریابی شما چقدر خوب باشد، مشکلات فنی می‌تواند تمام زحمات شما را از بین ببرد. سرمایه‌گذاری روی یک هاست قابل اعتماد، می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت فروشگاه آنلاین شما داشته باشد. شرکت‌های هاستینگ وظیفه حل مسائل فنی را بر عهده دارند و انتخاب یک شرکت هاستینگ قابل اعتماد تعیین می‌کند که سایت شما پس از یک نقص فنی با چه سرعتی بازیابی شود.

۱۰- استفاده از تصاویر بی‌کیفیت

تصویری که مشتریان از محصول شما می‌بینند تا حد زیادی بر تصمیم خرید آن‌ها تاثیر می‌گذارد. زمانی که افراد می‌خواهند برای اولین بار از وب‌سایت شما خرید کنند، کیفیت تصاویر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند زیرا شما باید اعتماد و نظر آن‌ها را از طریق آنچه از محصول می‌بینند جلب کنید. تصاویری که خیلی کوچک یا خیلی بی‌کیفیت باشند به طور بالقوه مشتریان را از خود دور می‌کنند.

کلام آخر

همه صاحبان کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی با تجربه و موفقی که شما آن‌ها را تحسین می‌کنید، با آزمون و خطا به تجاربی رسیده‌اند که آرزو می‌کردند از اول آن‌ها را می‌دانستند. شما هم لزوما نباید از طریق تجربه‌های شخصی خود، به این نتایج برسید. با اجتناب از اشتباهاتی که در بالا به آن‌ها پرداختیم، می توانید راه خود را برای رسیدن به موفقیت سرعت ببخشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان