اولین کاری که بازاریابان باید برای رسیدن به بهترین نتیجه کمپین رسانههای اجتماعی انجام دهند، بهینهسازی رسانههای اجتماعی است.
درک اینکه چگونه میتوان پروفایلها و پستهای رسانههای اجتماعی را برای حداکثر بازدهی، بهینهسازی کرد کار دشواری نیست. برای این کار شما به دانش فنی نیاز ندارید. در ادامه همه نکاتی که باید در خاطر داشته باشید را با هم مرور میکنیم.
در این مقاله، تکنیکهای بهینهسازی رسانههای اجتماعی را به شما ارائه میکنیم تا به بهتر دیده شدن برندتان در رسانههای اجتماعی، بازدیدهای بیشتر برای پستهایتان و آگاهی مخاطبان نسبت به برند کمک کند.
بهینهسازی شبکههای اجتماعی به چه معناست؟
بهینهسازی رسانههای اجتماعی به طور کلی ارتباطی با استراتژی رسانههای اجتماعی شما نداشته و بیشتر بر صیقل دادن پستها و پروفایلهای شما برای به حداکثر رساندن اثربخشی آنها تمرکز دارد.
میتوان بهینهسازی شبکههای اجتماعی را به عنوان فرصتی برای تجزیه و تحلیل و سپس بهبود آنچه که در رسانههای اجتماعی انجام میدهید، تلقی کرد.
مزایای بهینهسازی شبکههای اجتماعی
- حضور خود را در شبکههای اجتماعی تقویت میکنید.
- ارتباط عمیقتری با مخاطبان برقرار میکنید و تعامل بیشتری با آنها دارید.
- آگاهی از برند خود را در رسانههای اجتماعی افزایش میدهید.
- دسترسی به برندتان را در رسانههای اجتماعی آسانتر میکنید.
- کیفیت لیدهای حاصل از رسانههای اجتماعی را بهبود میدهید.
۱۱ تکنیک آسان که برای شروع باید انجام دهید
برای افرادی که از بیرون گود به موضوع نگاه میکنند، حضور یک برند در رسانههای اجتماعی بدون دردسر به نظر میرسد، اما برای حصول اطمینان از موثر بودن رسانههای اجتماعی، عوامل زیادی پشت صحنه وجود دارد که باید توسط تیم بازاریابی پیادهسازی و اجرا شود.
۱- در زمان مناسب پست بگذارید
برای موفق بودن در شبکههای اجتماعی، نه تنها باید محتوایی را پست کنید که برای مخاطبان شما جذاب باشد، بلکه این محتوا باید در زمان مناسبی هم منتشر شود تا بیشترین تعامل را به دنبال داشته باشد.
تعیین بهینهترین زمان برای انتشار پست در رسانههای اجتماعی کار سختی است. شما باید ساعتهای مختلفی را تست کنید تا به بیشترین تعامل برسید. برخی از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، اطلاعات زمان فعالیت مخاطبان را به شما نشان میدهند که میتواند در تعیین زمان انتشار پست به شما کمک کند.
۲- به بیوگرافی شبکههای اجتماعی خود توجه کنید
بیوگرافی رسانههای اجتماعی شما یکی از اولین چیزهایی است که یک بازدیدکننده جدید یا لید بالقوه هنگام بازدید از صفحه شما به آن توجه میکند. بنابراین، ضروری است که بیوگرافی خود را به بهترین شکل بنویسید. اطلاعات مهمی وجود دارد که شما باید آنها را در نوشتن بیوگرافی مد نظر قرار دهید:
- هویت شما و برندتان چیست؟
- موقعیت جغرافیای برند شما کجاست؟
- محور اصلی کسبوکار شما چیست و در چه زمینهای فعالیت میکنید؟
- راه ارتباطی با شما چیست؟
همچنین ممکن است در قسمت بیوگرافی برند خود یک فراخوان برای اقدام (CTA) قرار دهید که دنبالکنندگان شبکههای اجتماعی خود را از طریق لینک به بازدید از وبسایت تشویق کند.
لینک موجود در بیوگرافی خود را به طور منظم با جدیدترین محتوا یا محصولی که باید ترافیک را به سمت آن هدایت کنید، به روز نگه دارید.
۳- لینکهای خود را با استفاده از ابزارهای UTM بهینه کنید
همانطور که ذکر شد، در بهینهسازی رسانههای اجتماعی اغلب از لینکهایی برای هدایت بازدیدکنندگان به یک صفحه از وبسایت استفاده میشود تا تعامل افزایش یابد. این لینکها برای هدایت ترافیک به وبسایت، محتوا یا صفحات فرود مهم است.
پارامتر UTM، یک تگ است که در آخر لینک URL افزوده میشود و وقتی افراد روی آن کلیک میکنند، به راحتی میتوانید متوجه شوید بازدیدکنندگان از طریق کدام کانال، سایت یا پلتفرم به درگاه کسب و کار شما وارد میشوند. بهینهسازی لینک بخش جداییناپذیری از درک نحوه تعامل مخاطبان با لینکهایی است که به اشتراک میگذارید. ردیابی رفتار مشتری به شما امکان میدهد ببینید چه پستهایی بیشترین ترافیک را از لینکهای شما میآورند و کدام لینکها خیلی مورد استقبال قرار نگرفتهاند. با افزودن UTM به لینکهایی که در رسانههای اجتماعی خود منتشر میکنید، میتوانید به سرعت و به راحتی رفتار مخاطبان خود را ردیابی کنید.
۴- مطمئن شوید که تصاویر شما اندازه مناسبی دارند
هیچ چیز بدتر از بازدید از یک پروفایل و دیدن تصاویر بهم ریخته نیست! ظاهر برند شما همه آن چیزی است که در اولین نگاه، توجه مخاطب را جلب میکند. بنابراین، مطمئن شوید که تصاویر شما حرفهای به نظر میرسند و مهمتر از همه اندازهشان مناسب است.
یک تصویر با وضوح بالا و مرتبط با نام تجاری خود (ترجیحا لوگوی شرکت) برای تصویر پروفایل شبکههای اجتماعی خود انتخاب کنید تا به وضوح نشان دهنده کسبوکار شما باشد. در ضمن بهتر است که تصاویر پروفایلتان در تمام کانالهای اجتماعی یکسان باشد. زیرا این کار دسترسی مخاطبان و آگاهی از برند را افزایش میدهد.
۵- اعتدال را در اشتراکگذاری محتوا رعایت کنید
شما نباید مخاطبان خود را با اشتراک بیوقفه محتوا بمباران کنید و در مقابل هم نباید آنقدر فعالیت خود را کم کنید که از رادار توجه مخاطبان خارج شوید. تنظیم یک برنامه بهینه برای انتشار پست در رسانههای اجتماعی به منظور ایجاد تعامل و گفتگوی بیشتر با برند ضروری است.
به یاد داشته باشید که پیدا کردن بهترین روند برای انتشار پست ممکن است کمی طول بکشد، پس وقت بگذارید و با آزمون و خطا بهترین روند را برای خود پیدا کنید.
۶- استراتژی رسانههای اجتماعی خود را مرور کنید
برای بررسی استراتژی فعلی رسانههای اجتماعی خود وقت بگذارید و در مورد موارد زیر فکر کنید:
- آیا این استراتژیها شما را به اهداف و خواستههایتان میرساند؟
- آیا اهداف رسانههای اجتماعی شما با استراتژی بازاریابی کلی شما همسو هستند؟
- آیا محتوای مناسبی را به اشتراک میگذارید؟ به عنوان مثال، محتوای شما تصویری، ویدیویی، متنی یا ترکیبی از هر سه است؟ (عموما ترکیبی از هر سه نوع محتوا بهترین بازخورد را دارد.)
- آیا پستهای شما با سلیقه و خواست مخاطبانتان همخوانی دارد؟
هنگامی که به نکات فوق فکر میکنید، در نظر بگیرید که بهینهسازی رسانههای اجتماعی چگونه و در چه جهتی بر محتوا و مخاطبانتان تاثیر میگذارد.
اکثر شبکههای اجتماعی دارای ابزار تجزیه و تحلیل داخلی هستند تا به شما کمک کنند در مورد عملکردتان اطلاعات به دست آورید و متوجه شوید که استراتژی شبکههای اجتماعی شما مناسب است یا نه.
اگر میخواهید یک قدم جلوتر بروید، همیشه میتوانید بهینهسازی رسانههای اجتماعی خود را به صورت شهودی ارزیابی کنید و ببینید کدام تاکتیک در مقابل دیگری بهتر عمل میکند.
به عنوان مثال اگر شما یک فروشگاه آنلاین فروش مواد غذایی ارگانیک دارید و میخواهید تعامل بیشتری در مورد ضایعات مواد غذایی ایجاد کنید، به این فکر کنید که چه تصویری باعث جذب بیشتر مخاطبان شما میشود؟ عکسی از محل دفن زباله که گازهای متان تولید میکند یا عکسی از صورتحساب کاهشیافته خرید خواربار؟
۷- همیشه مخاطبان را در ذهن خود نگه دارید
همه مخاطبان یکسان نیستند. برای بهینهسازی محتوای رسانههای اجتماعی خود برای گروههای مناسب، مدتی را صرف بررسی اطلاعات جمعیتی کنید. برای مثال اگر رنج سنی مخاطبان شما در بازه خاصی متمرکز است، شاید بهتر باشد برای نوشتن محتوای خود از لحن رایج بین آن گروه سنی استفاده کنید.
۸- حسابهای کاربری خود را برای دیده شدن در موتور جستجو بهینه کنید
این تاکتیک برای همه پستها لازمالاجرا نیست، زیرا لزومی ندارد همه پستهای شما توسط جستجوگر هر شبکه اجتماعی قابل کشف باشند. گاهیاوقات، شما فقط برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود در رسانههای اجتماعی پست میگذارید. به عنوان مثال هنگامی که پستی را به اشتراک میگذارید، کلمه کلیدی آن پست را به عنوان یک هشتگ برای کمک به بیشتر دیده شدن پست، در انتهای کپشن اضافه کنید.
همچنین میتوانید با تیم SEO خود صحبت کنید تا کلمات کلیدی خاصی را مشخص کنند و آنها را در پستهای شبکههای اجتماعی بگنجانید تا ترافیک ارگانیک خود را بهبود دهید.
۹- نام کاربری خود را مداوم تغییر ندهید
نام کاربری شما در کانالهای رسانههای اجتماعی در مورد اینکه چه کسی هستید صحبت میکند و یکی از بخشهای اساسی پازل آگاهی از برند شماست. بنابراین، مهم است که در استفاده از نام کاربری خود دقت و تداوم داشته باشید و در همه شبکههای اجتماعی از یک نام استفاده کنید.
۱۰- برای محتواهای خود از عنوان و زیرنویسهای جذاب استفاده کنید
همه نویسنده نیستند. یک نویسنده حرفهای یا متخصص رسانههای اجتماعی استخدام کنید تا در نوشتن عنوانهای جذاب و زیرنویسها به شما کمک کند. به یاد داشته باشید محتوای مناسب برای توییتر ممکن است با محتوای مناسب برای اینستاگرام کاملا متفاوت باشد. آزمایش کنید و ببینید چه زبان و کلماتی بین مخاطبان شما بیشتر پذیرفته میشود.
علاوه بر تغییراتی که به تناسب پلتفرم در محتوا ایجاد میکنید، مهم است که صدای برند خود را در سراسر پستها و کپشنها حفظ کنید و تعادل بین مکالمه و تبلیغات را پیدا کنید.
۱۱- دیگران را به پستهای خود اضافه کنید
اگر در پست رسانههای اجتماعی خود به برند یا مشتری دیگری اشاره میکنید، بهتر است آن شخص را در پست خود تگ کنید. این کار به افزایش تعداد بازدیدکنندگان و تعامل در پست شما کمک میکند. همچنین توجه داشته باشید که اگر پست شما حاوی محتوای تولید شده توسط فرد دیگری است، باید نام او را تگ کنید.
کلام آخر
با استفاده از ۱۱ تکنیکی که در بالا به آنها پرداختیم، رسانههای اجتماعی خود را بهینه کنید و آگاهی از برند خود را در رسانههای اجتماعی به حداکثر برسانید. بهینهسازی رسانههای اجتماعی اغلب مردم را از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی به وبسایت شما هدایت میکند؛ جایی که میتوان اطلاعات بیشتری را از برند به مخاطبان ارائه داد.