چگونه یک استراتژی سئوی کارآمد برای سال ۲۰۲۲ داشته باشیم؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

 استراتژی سئو می‌تواند رتبه وب‌سایت و ترافیک ورودی شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

در ادامه به بررسی یک استراتژی سئوی ۵ مرحله‌ای می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند به طور ارگانیک، رتبه بهتری در موتور جستجوی گوگل به دست آورید.

قبل از اینکه سراغ استراتژی سئو بروید، باید بدانید که وب‌سایت شما از نظر سئو در چه وضعیتی قرار دارد. بررسی و مرور سریع وب‌سایت به شما امکان می‌دهد، شرایط را به خوبی تجزیه و تحلیل کنید تا درک بهتری از آنچه برای شروع لازم است به دست آورید.

بعد از اینکه مشکلات سئوی وب سایت را برطرف کردید، می‌توانید با استفاده از استراتژی ۵ مرحله‌ای زیر، وب‌سایت خود را به صفحه اول نتایج جستجوی گوگل بیاورید.

۱- اهمیت انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی

می‌توان گفت کلمات کلیدی زیربنای سئو محسوب می‌شوند و برای اطمینان از انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی باید تحقیقات جامعی انجام دهید. این کار را می‌توانید به یکی از دو روش  زیر انجام دهید:

۱) استفاده از موتور جستجو گوگل

موتور جستجوی گوگل

از ویژگی تکمیل خودکار گوگل کمک بگیرید و چند کلمه از عبارتی که قصد دارید برای عنوان محتوای خود انتخاب کنید را در نوار جستجو سرچ کنید و به کمک لیست پیشنهادات گوگل، کلمات کلیدی مناسب با محتوای خود را پیدا کنید.

علاوه بر این، در پایین صفحه نتایج جستجو و در ناحیه «جستجوهای مرتبط» می‌توانید ایده‌‌های بیشتری برای کلمه کلیدی بیابید. از طریق این لیست پیشنهادات می‌توانید کلمات کلیدی مربوط به وب‌سایت خود را فهرست و از آن در محتوای خود استفاده کنید.

کلمات کلیدی به دو دسته دم کوتاه (Short Tail) و دم بلند (Long tail) تقسیم می‌شوند. کلمات کلیدی دم بلند آن دسته از کلمات کلیدی هستند که حداقل شامل ۴ کلمه می‌شوند و به طور دقیق مشخص می‌کنند که جستجو‌کنندگان به دنبال چه می‌گردند. رتبه‌بندی برای کلمات کلیدی دم بلند ساده‌تر از کلمات کلیدی متداول است زیرا این دسته از کلمات خاص‌تر هستند و کمتر باعث رقابت می‌شوند.

علاوه بر این افرادی که به دنبال کلمات کلیدی دم بلند هستند، نسبت به افرادی که تنها به جستجوهای ساده و عمومی بسنده می‌کنند، به احتمال بیشتری به مشتریان بالفعل تبدیل می‌شوند. با این حال، کلمات کلیدی دم‌کوتاه نیز ارزشمند هستند. همانطور که استفاده از کلمات کلیدی دم بلند را آغاز می‌کنید، می‌توانید به سراغ کلمات کلیدی دم کوتاه نیز بروید و از برقراری تعادل بین این دو نوع کلمات کلیدی مطمئن شوید.

۲) استفاده از ابزارهای سئو

ابزارهای سئو روش دیگری برای استخراج کلمات کلیدی هستند. ابزارهای سئوی زیادی در اینترنت موجود است، یکی از این ابزارها که به رایگان در دسترس است Rankwatch است.

شما فقط باید کلمه کلیدی مورد نظر را در وب‌سایت Rankwatch جستجو و از پیشنهادات کلمه کلیدی مختلفی که این وب‌سایت ارائه می‌دهد، استفاده کنید.

۲- محتوا را متناسب با هدف جستجو بهینه کنید

پس از کلمه کلیدی، محتوا دومین عنصر مهم استراتژی سئو است. کلمات کلیدی تنها زمینه‌ساز هدایت ترافیک به وب‌سایت شما هستند. این محتواست که تعیین می‌کند بازدیدکنندگان چقدر در وب‌سایت شما بمانند و در صورتی که محتوای شما برای آن‌ها مفید نباشد، به سرعت وب‌سایت شما را ترک خواهند کرد.

برای این کار دو نکته را به یاد داشته باشید:

۱- محتوای با کیفیت ایجاد کنید

منظور از محتوای با کیفیت، محتوای خیلی تخصصی یا پیچیده‌ نیست بلکه محتوایی است که بتواند آنچه مخاطب به دنبالش بوده را به او ارائه دهد. با این کار شما شاهد دو پیامد مثبت خواهید بود:

  • تعداد بازدیدکنندگان از وب‌سایت شما افزایش می‌یابد و در نتیجه رتبه سایت نیز ارتقاء پیدا می‌کند.
  • با کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) مدت زمان حضور افراد در وب‌سایت نیز افزایش خواهد یافت.

۲- هدف جستجوی مخاطبان را برآورده کنید

هدف جستجو (Search Intent) به معنای چیستی و چرایی عبارتی است که افراد در نوار جستجو می‌نویسند. برای مثال، زمانی که شخص قیمت یک محصول را سرچ می‌کند، یعنی به احتمال زیاد قصد خرید آن محصول را دارد.

هنگام نوشتن محتوا، باید این هدف را در ذهن داشته باشید و تلاش کنید در محتوای خود به آن پاسخ دهید. اگر محتوای شما با هدف جستجوی افراد مطابقت نداشته باشد، آن‌ها خیلی زود وب‌سایت شما را ترک می‌کنند.

هدف جستجو را می‌توان به ۴ دسته تقسیم کرد:

  • هدف اطلاعاتی: کاربران می‌خواهند در مورد چیزی اطلاعات کسب‌ کنند.
  • هدف ناوبری: کاربران می‌خواهند آدرس وب‌سایتی را بدانند.
  • هدف تراکنشی: کاربران قصد خرید چیزی را دارند.
  • تجاری: کاربران می‌خواهند چند گزینه را بررسی و یکی را انتخاب کنند.

شما به راحتی می‌توانید کلمات کلیدی هدف خود را بر اساس طبقه‌بندی هدف جستجو دسته‌بندی کنید و محتوای خود را بر اساس آن بنویسید. هنگامی که محتوای شما، هدف جستجو را برآورده می‌کند، در صفحه نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب می‌کند.

۳- جذب مخاطبان با طراحی تجربه کاربری مناسب

اگر سایت شما تجربه کاربری خوبی برای بازدیدکنندگان فراهم نکند، احتمالا به سرعت آن را ترک خواهند کرد. این اتفاق یک سیگنال منفی در رتبه‌بندی موتورهای جستجو در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، حفظ کاربران در سایت با ارائه یک تجربه کاربری مناسب ضروری است.

سه عامل مهم که به یک تجربه کاربری خوب منجر می‌شوند، عبارتند از:

۱سازگاری با موبایل

این روزها اکثر مردم با استفاده از گوشی‌های تلفن همراه خود از وب‌سایت‌ها بازدید می‌کنند. از آن‌جایی که گوشی‌های تلفن همراه، در مقایسه با لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی، صفحه نمایش کوچکی دارند باید وب‌سایت را به گونه‌ای طراحی کنید که از طریق نمایشگرهای کوچک نیز بتوانند از وب‌سایت بازدید کنند.

سازگاری با موبایل

علاوه بر این، گوگل به وب‌سایت‌های سازگار با موبایل امتیاز بیشتری می‌دهد که به معنای کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجو است. بهترین راه برای انجام این کار این است که از یک طرح وب واکنش‌گرا (responsive web design) برای سایت خود استفاده کنید تا محتوای سایت شما به طور خودکار با نمایشگرها و وضوح‌های مختلف انطباق یابد.

۲سرعت بالای بارگذاری صفحه

هیچ کس نمی‌خواهد دقایق طولانی منتظر بارگذاری یک وب‌سایت باشد.

سرعت بارگذاری صفحه

  • اگر سرعت بارگذاری وب‌سایت شما بیش از ۴ ثانیه باشد، از هر ۴ بازدیدکننده، ۱ نفر صفحه وب‌سایت را می‌بندد.
  • اگر زمان پاسخگویی سرور وب‌سایت کند باشد، ۴۶ درصد از کاربران دیگر به وب‌سایت شما مراجعه نمی‌کنند.
  • هر ثانیه تاخیر می‌تواند رضایت بازدیدکنندگان را تا ۱۶ درصد کاهش دهد.

۳طرح ساده و نوار ناوبری آسان

نوار ناوبری، یکی از مهمترین بخش‌های هر وب‌سایت است که کاربران مستقیما با آن در ارتباط هستند. نوار ناوبری به عنوان راهنما برای هدایت کاربران در مسیر درست استفاده از قسمت‌های مختلف وب‌سایت استفاده می‌شود. بدون آن، استفاده از بخش‌های مختلف وب‌سایت غیر ممکن است. طراحی نوار ناوبری کاملا سلیقه‌ای است اما نکته مهم در هر طراحی، امکان استفاده آسان از نوار ناوبری است.

۴سئوی درون صفحه (On-page SEO) خود را کامل کنید

سئوی درون صفحه زمانی ضروری است که بخواهید وب‌سایت‌تان برای عبارت‌های خاصی در موتورهای جستجو رتبه‌بندی شود.

سئوی درون صفحه

سئوی درون صفحه شامل چندین مولفه مانند برچسب عنوان، توضیحات متا و متن جایگزین است که به ربات‌های جستجو کمک می‌کند محتوای یک صفحه وب را شناسایی کنند. اما سئوی درون صفحه چگونه انجام می‌شود؟

فرآیند بهینه‌سازی سئوی درون صفحه با قرار دادن کلمه کلیدی آغاز می‌شود. بهترین مکان‌ها برای افزودن کلمات کلیدی در صفحه شما عبارتند از:

  • ۱۰۰ کلمه اول پست وبلاگ یا محتوای صفحه فرود
  • توضیحات متا
  • نشانی وب (URL)، عنوان و سرفصل‌ها

علاوه بر این‌ها، اقدامات زیر در تکمیل سئوی درون صفحه به شما کمک می‌کند:

  • توضیحات متا کمتر از ۱۶۰ کاراکتر و مرتبط با متن
  • استفاده از تیتر و میان‌تیترها با سایزهای H1، H2، H3 برای ساختار بخشیدن به محتوا
  • استفاده از لینک‌های داخلی
  • ایجاد URLهای کوتاه و توصیفی
  • اضافه کردن متن‌های جایگزین توصیفی (alt) به تصاویر

لینک دهی

۵- به دنبال لینک‌سازی هدفمند باشید

بک‌لینک‌ها (پیوندهای ورودی از سایت‌های دیگر به سایت شما) برای افزایش رتبه جستجوی وب‌سایت شما و در نتیجه دیده شدن آنلاین بسیار قدرتمند هستند. به همین دلیل لینک بیلدینگ برای سال‌ها هسته اصلی سئو بوده و حتی امروزه نیز نقش مهمی در سئو دارد. لینک بیلدینگ معمولا با هدف‌گذاری روی عبارت‌ها یا کلمات کلیدی خاص انجام می‌شود و صرف داشتن لینک‌های زیاد به معنی موفقیت تجارت شما یا کسب جایگاه بهتر در گوگل نیست، بلکه عوامل بسیاری مانند اعتبار و رتبه سایت مبدا، تعداد لینک‌های موجود در آن سایت، عبارت لینک شده به سایت شما، تعداد لینک‌های ورودی به سایت، صفحه لینک شده از سایت شما و نوفالو بودن لینک‌ها (اعتبار از سایت مبدا منتقل نشده باشد) بر فرآیند لینک بیلدینگ تاثیرگذار هستند.

برای رسیدن به نتیجه خوب باید صبور بود

از زمانی که شروع به پیاده‌سازی استراتژی‌های سئو می‌کنید، ممکن است بین ۳ تا ۶ ماه طول بکشد تا نتایج قابل مشاهده‌ای به دست آورید. با تلاش مداوم و اجرای استراتژی‌هایی که در متن به آن پرداختیم، قطعا می‌توانید تفاوت را مشاهده کنید. برای رسیدن به بهترین رتبه‌بندی، به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل را زیر نظر داشته باشید و بر اساس آن استراتژی‌های سئوی خود را ارتقاء دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان