انواع زنان کارآفرین را بشناسید

امتیازدهی به مقاله

دنیای کسب‌وکار یک دنیای مردانه است، اما حضور زنان در این حوزه هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود. جامعه نیز در حال تکامل است تا کاری کند که زنان کارآفرین راحت‌تر بتوانند بر موانع غلبه کنند. بی‌دی‌سی (بانک توسعه تجارت کانادا) با حدود ۳۰۰ زن در سراسر کانادا مصاحبه‌ای انجام داده تا مشخص کند چه چیزهایی به آنها انگیزه می‌بخشد و در چه زمینه‌هایی می‌توانیم به آنها کمک کنیم تا از پس چالش‌هایشان برآیند. بر اساس این مصاحبه‌ها ما به این نتیجه رسیدیم که زنان کارآفرین، بسته به جایگاه‌شان در مسیر حرفه‌ای خود، نیازها و انتظارات متفاوتی دارند. البته لازم به ذکر است که مهم نیست چه نوع کارآفرینی باشید، موفقیت همیشه بر اساس معیارهای خودتان تعریف خواهد شد.

 

با چهار گروه از زنان کارآفرین آشنا شوید:

۱. کارولین: کارآفرین خالق

تعادل میان کار و زندگی شخصی، انعطاف‌پذیری و کنترل برای این دسته از زنان کارآفرین بسیار ارزشمند است. کارولین چهار سال پیش، پس از اینکه فرزندانش تحصیل در مدرسه ابتدایی را آغاز کردند، کسب‌وکار بسیار ممتازی را در زمینه بازسازی خانه‌ها راه‌اندازی کرد.

او می‌خواهد به چه نقطه‌ای برسد؟

– می‌خواهد کسب‌وکارش را گسترش دهد.

– رویای او این است که خارج از کشور زندگی کند و یک مرکز مدیتیشن را اداره کند.

شعار او چیست؟

«کار کردن مهم است، اما من دلم می‌خواهد برای کارهای دیگر زندگی نیز زمان داشته باشم.»

۶۰ درصد از زنان کارآفرین خالق هستند.

درآمد سالانه ۸۰ درصد از آنها اندکی کمتر از ۱۰۰.۰۰۰ دلار است.

بزرگ‌ترین چالش این گروه فروش و بازاریابی است.

 

۲. کائوروکو: کارآفرین سازنده

او با جدیت کسب‌وکارش را پیش می‌برد، اما تجربه زیادی ندارد. کائوروکو سه سال پیش به همراه دوست صمیمی‌اش یک فروشگاه لباس آنلاین تاسیس کرد.

او می‌خواهد به چه نقطه‌ای برسد؟

– می‌خواهد کسب‌وکارش به‌سرعت رشد کند تا امنیت مالی داشته باشد.

– به معنای واقعی برایش مهم است که محصولات باکیفیتی به مشتریان ارائه دهد.

شعار او چیست؟

«کسب‌وکار جوانم، کار مورد علاقه من است و نسبت به آن اشتیاق دارم.»

۱۵ درصد از زنان کارآفرین سازنده هستند.

فقط ۲۰ درصد از آنها باور دارند که موسسات مالی‌ آنان را جدی می‌گیرند.

بزرگ‌ترین چالش این گروه شبکه‌سازی است.

 

۳. تانیا: کارآفرین رهبر

او یک مالک کسب‌وکار باتجربه و تشنه رشد و موفقیت است. تانیا هشت سال پیش کسب‌وکار پیشرفته خود در زمینه آماده‌سازی مواد غذایی را راه‌اندازی کرد.

او می‌خواهد به چه نقطه‌ای برسد؟

– می‌خواهد به یکی از رهبران بازار خرده‌فروشی غذای آماده تبدیل شود.

– نمی‌خواهد زمان شخصی و سرگرمی‌هایش را فدای کار کند.

شعار او چیست؟

«کسب‌وکارم مثل فرزندم می‌ماند. به او کمک می‌کنم تا بزرگ شود.»

۲۵ درصد از زنان کارآفرین رهبر هستند.

۳۳ درصد از آنها بیش از ۱۰ سال تجربه مالکیت کسب‌وکار دارند.

بزرگ‌ترین چالش اعضای این گروه تامین مالی است.

 

۴. سارا: کارآفرین بنیان‌گذار

او می‌خواهد به چه نقطه‌ای برسد؟

– می‌خواهد به‌سرعت رشد کند تا یک شرکت فناوری‌ پیشرو راه بیاندازد.

– می‌خواهد در دنیای سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای خودش اعتباری به دست بیاورد، اما نگران است که دیگران به خاطر زن‌بودن، رفتار متفاوتی با او داشته باشند.

شعار او چیست؟

«آنچه مرا پیش می‌برد، ایجاد کسب‌وکاری پررونق است.»

۲ درصد از زنان کارآفرین بنیان‌گذار هستند.

۹۰ درصد از کارآفرینان این گروه از زنان کارآفرین موفق الهام می‌گیرند. 

بزرگ‌ترین چالش این گروه شبکه‌سازی و استخدام است.

 

۸ ویژگی مهم زنان کارآفرین موفق

متاسفانه تعصب‌های جنسیتی زیادی در فضاهای کارآفرینی دیده می‌شود. کارآفرین‌بودن چالش‌ساز است و موانعی که زنان کارآفرین با آن روبه‌رو هستند، بسیار بزرگ‌تر از موانعی است که بر سر راه مردان کارآفرین قرار دارد. البته موانع اجتماعی هم وجود دارد که باید از سر راه برداشته شوند مثلا این فرض عمومی که زنان کارآفرین شرکای مردی دارند که مسئولیت کارها برعهده آنهاست.

با وجود تمام این چالش‌ها هنوز هم زنان موفقی در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کنند. اگر این زنان الهام‌بخش شما هستند و شما نیز رویای راه‌اندازی کسب‌وکار خودتان را در سر می‌پرورانید، باید این ویژگی‌ها را داشته باشید.

 

۱. داشتن اعتماد‌به‌نفس لازم برای ریسک‌کردن

وقتی کارآفرین هستید، باید ریسک کنید. به همین خاطر باید به خودتان اعتماد داشته باشید و از بازگو کردن آنچه به آن باور دارید، نترسید. ‌داشتن نگرشی جسورانه از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس، کارآفرینان باید بتوانند مزایا و معایب را به‌دقت سبک‌سنگین کرده و ریسک‌های سنجیده‌ای انجام دهند.

برای بالا بردن اعتمادبه‌نفس‌تان، هر روز را با عبارات تاکیدی مثبت آغاز کنید. یکسری اهداف دست‌یافتنی برای خودتان مشخص کرده و قدردان هر مرحله مهمی باشید که پشت سر می‌گذارید؛ هرچند آن مرحله بسیار کوچک باشد.

 

۲. اشتیاق و پشتکار

اشتیاق و علاقه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های زنان کارآفرین است که احتمال موفقیت آنها را تعیین می‌کند. اینها مواردی هستند که در زمان مواجهه با چالش‌ها شما را پیش می‌برند. کارآفرینان علاوه بر اینکه باید مشتاق و علاقه‌مند به رویایشان باشند، می‌بایست در طی مسیر، اخلاق کاری قدرتمند و پشتکار داشته باشند؛ صرف‌نظر از مسائلی که در مسیر پدیدار می‌شوند.

 

۳. توانایی برقراری ارتباط‌

شبکه‌سازی یکی از بخش‌های مهم زندگی کارآفرینی است. کارآفرینان موفق مهارت‌های ارتباطی خوبی دارند و می‌توانند به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.

نکته کلیدی در این مورد این است که بتوانید خودتان را به‌صورت شفاف ابراز کنید، به‌دقت به حرف‌های دیگران گوش دهید، جزئیات مهم را به خاطر بسپارید، به‌دنبال مشترکات باشید و رابطه دوستانه‌ای با آنها برقرار کنید. کارآفرینان زنی که می‌توانند خوب ارتباط برقرار کنند، قادرند راحت‌تر بر چالش‌هایی مانند جلب اعتماد صاحبان ملک و اجاره‌کردن فضاهای کاری غلبه کنند.

خبر خوب این است که پژوهش‌ها نشان داده‌اند زنان، بسیار خوب با دیگران ارتباط برقرار کرده و مهارت‌های شنیداری خوبی دارند.

 

۴. تفکر خلاق

بر اساس نتایج یک نظرسنجی، ۶۰ درصد از مدیران عامل خلاقیت را یکی از مهارت‌های مطلوب برای کارآفرینان می‌دانند. به‌هرحال، خلاقیت اساس برندسازی است؛ باید محصول یا راه‌حلی نوآورانه داشته باشید تا بازار را از آن خود کنید. به‌عنوان یک کارآفرین در موقعیت‌های متعددی قرار خواهید گرفت که باید خارج از چهارچوب‌ها بیندیشید تا در رقابت برتری یابید.

خوشبختانه، زنان متفکران خلاق بالفطره‌ای هستند.

 

۵. رهبری

لزوما رهبری مهارتی نیست که از بدو تولد از آن برخوردار باشید؛ می‌توانید به‌مرور آن را بیاموزید. زنان کارآفرین باید بتوانند برای اعضای تیم‌شان الهام‌بخش و انگیزه‌بخش باشند. همچنین، باید بتوانند کارهایشان را اولویت‌بندی و بر همان اساس به دیگران محول کنند.

 

۶. انعطاف‌پذیری

زنان کارآفرین باید بتوانند با هر سناریوی متغیری سازگار شوند. هدف‌گرا بودن مهم است، اما در زمان نیاز باید بتوانید چرخش کنید و مسیرتان را تغییر دهید تا از فرصت‌های جدید بهره‌مند شده یا از رویارویی با مسائل و مشکلات احتمالی اجتناب ورزید.

 

۷. تمایل به یادگیری

برای اینکه کارآفرین موفقی باشید، باید از فرصت‌های یادگیری استقبال کنید. این فرصت‌ها می‌تواند مربوط به یادگیری طرز استفاده از یک ابزار باشد، یا یادگیری تکنیک‌هایی برای رشد کسب‌وکار و شبکه‌سازی. استقبال از فرصت‌های یادگیری همچنین به این معناست که باید در برابر تمام اطرافیان‌تان متواضعانه و محترمانه رفتار کنید. فقط حرفه‌ای‌ها و متخصصان نیستند که می‌توانند مشاور شما باشند، بلکه کسانی که تازه کارشان را شروع کرده‌اند نیز می‌توانند چیزی به شما بیاموزند.

 

۸. همدلی

در نهایت، شما باید همدل باشید. کارآفرینان باید بتوانند از لحاظ عاطفی با کارمندان‌شان ارتباط برقرار کرده و دیدگاه‌ آنها را درک کنند. این ویژگی در تبدیل‌ زنان به رهبرانی موفق نقش مهمی ایفا می‌کند. رهبران همدل کارمندان بیشتری دارند که می‌خواهند به چشم‌انداز شرکت وفادار باشند. همدلی موجب پرورش فرهنگ کاری مثبت می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان