جریان نقدینگی و سرمایه در گردش چه تفاوت‌هایی دارند؟

امتیازدهی به مقاله

فرقی ندارد که شما یک کسب‌وکار کوچک هستید یا یک کسب‌وکار موفق بزرگ، حسابداری همیشه یکی از ارکان اصلی سازمان شما محسوب می‌شود. واضح است که درک شرایط مالی کسب‌وکارتان، در اتخاذ تصمیمات مهم به شما کمک خواهد کرد و برای رسیدن به درک درست از شرایط، باید تفاوت سرمایه در گردش و جریان نقدینگی را به خوبی درک کنید.

تمیز دادن این دو مولفه از آن‌ جایی حائز اهمیت است که سرمایه در گردش جریان نقدینگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ارتباط بین این دو گاهی می‌تواند گیج‌کننده باشد. هر دوی این مفاهیم برای یک کسب‌وکار بسیار مهم‌اند و در حالی که گاهی به نظر می‌رسد با هم هم‌پوشانی داشته باشند، اما دو مولفه کاملا متمایز از هم هستند.

جریان نقدینگی چیست؟

در اصل، جریان نقدینگی دقیقا مانند ترجمه تحت‌اللفظی آن است؛ پول یا مقدار نقدینگی‌ای که در کسب‌وکار شما جریان دارد. معمولا مقدار این نقدینگی در یک دوره زمانی خاص محاسبه می‌شود که مشخص کردن دوره زمانی آن به طور کامل بستگی به هدف شما دارد. اکثر شرکت‌ها، نقدینگی خود را در بازه‌های ۳۰ روزه بررسی می‌کنند زیرا این بازه زمانی بهترین تعادل را در حساب‌ و کتاب‌های آن‌ها ایجاد می‌کند. معیارهای زیادی برای سنجش یک جریان نقدینگی خوب در هر کسب‌وکاری وجود دارد که می‌توانند تاثیرات زیادی بر این جریان داشته باشند.

مهم است توجه داشته باشید که جریان نقدینگی به شما سود خالص نمی‌دهد. در عوض، آنچه شما در واقع دریافت می‌کنید، سرمایه قابل تبدیل به نقدینگی کسب‌و‌کارتان است که بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. یک استراتژی حسابداری خوب شامل فاکتورهایی مانند پیش‌بینی جریان نقدینگی است که با استفاده از یک ابزار حسابداری و با در نظر گرفتن عواملی مانند صورتحساب‌های مالی و اصلاحات بانکی محاسبه می‌شود.

سرمایه در گردش چیست؟

سرمایه در گردش، کل هزینه عملیاتی است که پس از تسویه بدهی‌ها، برای شرکت شما می‌ماند. این سرمایه شامل انواع مختلفی از قبیل موجودی، تجهیزات، ارزش‌های سرمایه‌گذاری شده، نقدینگی، حساب‌های قابل پرداخت و درآمد حاصل از بازپرداخت است.

بخش مهمی از سیاست‌های مدیریت مالی، دسترسی به سرمایه‌های سرمایه‌گذاری شده است، زیرا این سرمایه‌ها از یک کسب‌وکار در برابر رویدادهای غیر منتظره محافظت می‌کنند.

با همه این توصیفات، یک معیار مهم که شاخص بسیار خوبی برای سرمایه در گردش محسوب می‌شود، ضریب سرمایه فعلی است. این ضریب یک راه برای محاسبه تمام دارایی‌های کوتاه مدت و بلند مدت است که در مقابل بدهی‌های شرکت تعیین می‌شود. بنابراین، محاسبه‌ این ضریب نیاز به بررسی همزمان دارایی‌ها و بدهی‌ها دارد و شما باید بدانید که چگونه یک ترازنامه را بخوانید تا بتوانید ضریب سرمایه را به درستی محاسبه و تصمیمات آگاهانه اتخاذ کنید.

جریان نقدینگی و سرمایه در گردش چه تفاوت‌هایی دارند؟

اصلی‌ترین تفاوت جریان نقدینگی و سرمایه در گردش، داستانی است که آن‌ها در مورد وضعیت مالی کسب‌و‌کار شما می‌گویند. در حالی که جریان نقدینگی، پولی که وارد کسب‌وکار شما و از آن خارج می‌شود را در یک دوره زمانی مشخص توصیف می‌کند، سرمایه در گردش به بررسی دارایی‌ها و بدهی‌های کسب‌وکار شما می‌پردازد.

اساسا جریان نقدینگی به بررسی کلی وضعیت مالی فعلی کسب‌وکار شما اشاره دارد و این وضعیت کلی، متفاوت از سود خالص کسب‌وکار شماست. جریان نقدینگی نمی‌تواند به شما در مورد سود خالص اطلاعاتی دهد، زیرا هیچگونه بدهی را در محاسبات خود در نظر نمی‌گیرد. از سوی دیگر، سرمایه در گردش هم  بدهی‌ها و هم دارایی‌های شما را در یک بازه یک‌ ساله در نظر می‌گیرد. اگر شما هر کدام از دو مولفه جریان نقدینگی و سرمایه در گردش را در نظر نگیرید، در بحران‌های مالی دچار مشکل خواهید شد.

برای مثال در نظر بگیرید که سرمایه کسب‌وکارتان بیش از بدهی‌های شماست و این یعنی شما قادر هستید بدهی‌های خود را به طور کامل پرداخت کنید. اما اگر شما فقط به جریان نقدینگی خود توجه کنید، هیچ راهی برای اطلاع از وضعیت مالی خود برای پرداخت بدهی‌ها نخواهید داشت.

معیارها و مدیریت سرمایه

راه‌های مختلفی برای مدیریت سرمایه در گردش و جریان نقدینگی کسب‌وکار شما وجود دارد. برای شروع، یک لیست از موجودی‌های خود تهیه کنید. این به معنی ایجاد تعادل در سطح سهام است، زیرا داشتن سطح سهام کم به معنای از دست دادن فروش است و داشتن بیش از حد سهام به معنای پرداخت بیشتر برای انبار و ذخیره‌سازی. چک‌ کردن دوره‌ای فهرست اموال به شما کمک می‌کند تا دریابید که جریان نقدینگی و سرمایه در گردش شما در چه وضعیتی قرار دارد.

در مقیاس مشابه، مهم است که پرداخت‌های خود را تحت کنترل قرار دهید. هیچ چیز بدتر از هزینه‌های غیر منتظره نمی‌تواند برنامه‌ریزی‌های شما را تحت تاثیر قرار دهد و به همین دلیل شرکت‌ها باید برای داشتن حمایت‌های خاص مانند مسئولیت برای بحران‌های مالی، بیمه داشته باشند. در واقع، مدیریت بدهی‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از مدیریت مالی کسب‌وکار است.

بررسی اصولی صورتحساب‌ها و درآمد‌ها یکی دیگر از جنبه های مهم مدیریت مالی است که به شما اطمینان می‌دهد همه چیز به درستی اجرا می‌شود. هرچه سریع‌تر صورتحساب و پرداخت‌ها را بررسی کنید، سریع‌تر هم می‌توانید آن را به معیارهای مالی خود اضافه کنید و این‌گونه می‌توانید ارزیابی صحیحی از چگونگی عملکرد کسب‌وکار خود داشته باشید. علاوه بر همه این موارد، این بررسی به شما کمک خواهد کرد که نحوه تبدیل نقدینگی خود به سرمایه را به درستی درک کنید.

داشتن سرمایه به‌خصوص در برنامه‌ریزی برای پرداخت‌های بلندمدت در مقابل درآمد‌، امر مهمی است. این بدان معناست که شما نقدینگی خود را در سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت مانند بهره‌مندی از تکنولوژی‌های تازه و نو هزینه می‌کنید و این سرمایه‌گذاری به رشد کسب‌و‌کار شما در بلندمدت کمک می‌کند. (مانند استفاده از اتوماسیون و هوش‌ مصنوعی برای ارتباط با مشتریان که به ایجاد فرآیندهای کارآمدتر در مقابل کاهش تعداد استخدام‌ها منجر می‌شود.)

پیگیر اوضاع مالی کسب‌وکار خود باشید

داشتن درک کامل و درست از نقدینگی و سرمایه در گردش، در کنار بررسی دوره‌ای ترازنامه‌ها و اطلاع از آنچه در کسب‌وکار شما در حال وقوع است، اهمیت بسیاری دارد. در زمان‌های بحرانی، حاشیه خطا اندک است و یک شرکت که از نظر مالی در شرایط خوبی نیست، به راحتی می‌تواند خود را در اعماق یک گرداب مالی قرار دهد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان