۷ استراتژی برای پویایی نسل z

امتیازدهی به مقاله

نسل زد (Z) که حدودا از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ متولد شده‌اند، بیشترین تنوع نژادی و قومیتی در تاریخ را دارند. آنها هم از جنبش‌های اقتصادی کلان و مسائل سیستمی که به هویت و اهداف‌شان در جامعه و محیط کار شکل داده، تاثیر گرفته و هم بر آن تاثیرگذار بوده‌اند. آنها نقش‌هایی حیاتی در جنبش‌های علیه نژادپرستی و تبعیض، آزار و اذیت جنسی، خشونت با سلاح و تغییرات آب‌وهوایی ایفا کرده‌اند.

همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ همه‌چیز را بدتر کرد. این پاندمی اقتصاد آمریکا را نابود و طولانی‌ترین روند رشد را بعد از دهه‌های متوالی متوقف کرد. به محض اینکه نسل زد به نیروی کار پیوستند، بسیاری از آنها به‌سرعت تعدیل یا اخراج شدند. تمامی این عوامل بر ناامیدی نسل زد از نظام سرمایه‌داری دامن زد. در نتیجه این گروه شهرتی به دست آوردند که نشان می‌داد همیشه از شرایط موجود ناراضی هستند، منزوی و عجول‌ بوده و همچنین مدام می‌خواهند در مورد مسائلی که برایشان مهم است اقدام فوری صورت بگیرد.

با اینکه روند ورود نسل زدی‌ها به بزرگسالی بسیار آشفته بود، با تمام این تفاسیر آنها در حال شکل‌دهی به جامعه و محیط کار و تاثیرگذاری بر آنها به شیوه‌های مختلفی هستند. نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در سال ۲۰۲۲ قدرت جمعی نسل زد را برملا کرد؛ زیرا انتخاب‌های سیاسی آنها نتایج انتخابات را تحت تاثیر قرار داد. علاوه بر این، کارمندان نسل زد ارزش‌ها و اولویت‌های خود را وارد فضای کار می‌کنند، به‌خصوص تمایل‌شان به شفافیت در قدردانی و پاداش.

به همین دلیل، برای مدیران ضروری است که از کارمندان نسل زد خود حمایت کرده و مشارکت کامل آنها را برانگیزند. در ادامه به هفت استراتژی اشاره کردیم که می‌توانید از آنها بهره برده و پویایی، همکاری، تعهد و انگیزه پایدار را به وجود آورید.

۱. افزایش اشتراک اطلاعات برای فرونشاندن ترس از عدم ‌قطعیت

نسل زد کاملا بومی دنیای ‌دیجیتال (Digital Native) هستند، چراکه با دسترسی گسترده و آنی به اطلاعات بزرگ شده‌اند. اعضای نسل زد عدم قطعیت اقتصادی را که در اثر پاندمی جهانی یک بیماری به وجود آمده بود، تجربه کردند و مجبور شدند با مشکلی مبارزه کنند که دکتر «ویوت مورتی»، جراح عمومی ایالات متحده، آن را بحران سلامت روان جوانان می‌نامد. نتیجه این اتفاق، پیدایش گروهی از افراد است که عدم‌ کنترل و عدم ‌قطعیت را در مورد آینده تجربه می‌کنند و «در مقایسه با هر گروه سنی دیگر، میزان بالاتری از اضطراب، افسردگی و فشار روانی در میان آنها گزارش شده است».

به این ترتیب، برای ایجاد حس اعتماد و رابطه‌ای عمیق‌تر با این نسل، باید شفافیت را سرلوحه امور قرار داده و سبک مدیریتی و ارتباطی خود را به سیاست «دسترسی آزاد» تغییر دهید.

برای آگاهی از شیوه‌های پیشرفت در این زمینه، به سوالات زیر فکر و آنها را با اعضای تیم‌تان بررسی کنید:

  • آیا در حال حاضر از طریق رسانه‌های ارتباطی متعدد، گفت‌وگویی دوطرفه با اعضای تیمم دارم؟
  • آیا فضای کافی برای به‌اشتراک‌گذاری و بررسی استراتژی و تاثیر اعضای تیم بر سازمان ایجاد کرده‌ام؟ آیا اعضای تیم از شیوه تاثیرگذاری نقش‌شان بر استراتژی سازمان آگاه هستند؟
  • آیا با توجه به تاثیر اطلاعات جدید، از جلسات اعضای تیم برای بررسی نتایج، عملکرد و چشم‌انداز آینده استفاده می‌کنم؟
  • آیا به‌صورت منظم بازخورد اعضای تیم را جویا می‌شوم تا متوجه شوم که در کجا به شفافیت بیشتری نیاز داریم (به عبارت دیگر در مورد نقش‌ها، انتظارات و مسئولیت‌های شفاف)؟

 

۲. مسیرهای منتهی به پیشرفت شغلی را به آنها نشان دهید تا انگیزه پیدا کنند

نسل زد عمل‌گراست و دغدغه‌‌اش امنیت و پیشرفت شغلی است. بر اساس گزارش مرکز پژوهشی Pew: «نیمی از بزرگ‌ترین‌های نسل زد (سنین ۱۸ تا ۲۳) اعلام کرده‌اند که یا خودشان یا یکی از نزدیکان‌شان به‌دلیل شیوع کووید ۱۹، کارشان را از دست داده‌ یا با کاهش دستمزد روبه‌رو شده‌اند.» به این ترتیب، درک معیارهای عملکرد، نقشی کلیدی بر عهده دارد. این دست کارمندان می‌خواهند بدانند که برای پیشرفت چه انتظاری از آنها دارید و چگونه می‌توانند آینده خود را کنترل کنند؛ بنابراین حتماً برایشان توضیح دهید که به‌عنوان یک عامل فردی و یک رهبر آینده، موفقیت برای آنها به چه معنا خواهد بود. مثلا اگر شرکت‌تان یک سازمان‌دهی ماتریسی دارد، برایشان شرح دهید که ایجاد روابط، تاثیرگذاری و همکاری تیمی چطور بر عملکرد کلی تاثیر می‌گذارد و اینکه موفقیت تنها محدود به نتایج نیست، بلکه به روش انجام کار و تاثیری که بر دیگران دارد نیز مربوط می‌شود.

برابری دستمزد نیز یکی از اولویت‌های نسل زد است. در مورد حقوق و دستمزد به بحث‌های گروهی بپردازید تا این نسل فوق‌آگاه شاهد احساس تعهد سازمان نسبت به این موضوع باشد.

۳. برایشان توضیح دهید که مشارکت‌های هر کدام بسیار اهمیت دارد

موسسه پژوهشی مک‌کنزی تایید کرده که نسل زد یک نسل هدف‌محور است. آنها تصمیمات حرفه‌ای و خرید خود را بر اساس تاثیراتی می‌گیرند که این موارد در دنیا باقی می‌گذارند. بنابراین مدیران باید به فکر برگزاری جلساتی باشند تا در مورد چشم‌انداز و تاثیر سازمان صحبت کنند. همه ما باید نقش‌ها و مسئولیت‌هایمان را بدانیم تا بتوانیم کارمان را انجام دهیم، اما نسل زد باید بداند چرا و چگونه نقشش اهمیت می‌یابد.

به‌علاوه، زمانی را صرف توضیح نحوه تاثیر مثبتی کنید که اهداف کلی‌تر سازمان در دنیا دارند. این کار این تصور را که کسب‌وکار مقاصد خود را بر خیر جامعه ترجیح می‌دهد و تنها هدف آن سودآوری است، از بین می‌برد.

۴. به آنها فضای کافی بدهید تا مستقل و در نتیجه باانگیزه باشند

نسل زد که دسترسی نامحدودی به اطلاعات داشته‌اند، دوست دارند به‌تنهایی تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند. آنها به فضای کافی برای آزمون‌وخطا احتیاج دارند تا خودشان را اثبات کنند. به این شکل، برای اینکه انگیزه‌شان را حفظ کنید، شیوه مدیریت خود را تغییر داده و فضای بیشتری برای مستقل‌بودن به آنها بدهید تا راه‌های بهبود روندهای کاری را پیدا کنند. احتمالا پیامدهای مثبت این کار شما را متعجب خواهد ساخت.

۵. بازخوردهای ویژه و سازنده‌ای ارائه کنید تا نشان دهید موفقیت‌شان برای شما مهم است

ارائه بازخورد سالانه، به‌خوبی اتفاقات یک سال را خلاصه می‌کند، اما اغلب فرصتی برای یادگیری، بهینه‌سازی یا تغییر و در نتیجه تاثیرگذاری بر پیامدهای آنی ارائه نمی‌دهد. به‌دنبال این باشید که در رابطه با موارد عملی و غیرعملی، بازخوردهای پیوسته و شفافی را با مثال‌های واقعی ارائه دهید و گام‌هایی بردارید که خودآگاهی اعضای نسل زدی تیم شما را افزایش دهد. به این کار به‌عنوان فرصتی برای مشاوره‌دادن نگاه کنید و سوالات دقیقی از آنها بپرسید که این امکان را برایشان فراهم می‌کند که پیامدهای متفاوت را بررسی کنند.

همچنین، با بالا بردن آگاهی نسبت به موقعیت‌شان از آنها حمایت کنید. این اولین‌باری است که بسیاری از آنها به‌صورت حضوری کار کرده، بازخوردهای سازنده مستقیم گرفته و روابط حرفه‌ای بنا می‌کنند. شاید از تاثیر اعمال‌شان بر کلیت تیم آگاه نباشند.

۶. روابط را مدیریت کنید تا آنها را توانمند سازید

«جاناتان هیدت»، روان‌شناس اجتماعی و استاد دانشگاه نیویورک می‌گوید: «هرچه یک نسل روابط بیشتری داشته باشد، تنهاتر است.» با اینکه نسل زد از طریق فناوری، شبکه‌های اجتماعی و تلفن‌های هوشمند روابط بیشتری با یکدیگر دارند، اما از منزوی‌ترین‌ها هستند. شاخص «تنهایی سیگنا» در ایالات متحده نشان داده که «در میان کارمندان ۱۸ تا ۲۲ساله، ۷۳ درصد از آنها گزارش کرده‌اند که گاهی‌ اوقات یا همیشه احساس تنهایی می‌کنند». بیشتر کارمندان نسل زد تنها دورکاری و روش کار ترکیبی را بلدند. به همین خاطر فرصت‌های زیادی برای ایجاد روابط عمیق حرفه‌ای که معمولا به‌صورت حضوری در طول یک بازه زمانی ایجاد می‌شوند نداشته‌اند.

شما در جایگاه یک مدیر باید در خصوص محیط کاری به آنها استقلال بدهید تا روش دورکاری یا ترکیبی را انتخاب کنند. اثبات شده که استقلال در انتخاب، مشارکت کارمندان را بالا می‌برد، البته باید فرصت‌هایی نیز با تعاملات حضوری ایجاد کنید که باعث ایجاد روابط و رفاقت‌های بیشتر می‌شود؛ به‌طور مثال فعالیت‌های مربوط به تشکیل تیم، شروع پروژه، جشن‌های تیمی و جلسات مباحثه در مورد وضعیت کسب‌وکار.

۷. سلامت روانی را سرلوحه امور قرار دهید تا بدانند که به این موضوع اهمیت می‌دهید

مشکلات روانی عاملی حیاتی است که کارمندان نسل زد را تحت ‌تاثیر قرار می‌دهد. بسیاری از آنها با اضطراب و افسردگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که همین موضوع بر عملکرد آنها تاثیر می‌گذارد. در حقیقت، اولین خواسته نسل زد از مدیران‌شان این است که به سلامت روان آنها اهمیت دهند. در جایگاه یک رهبر، این وظیفه مشترک شماست که نه‌تنها سطح عملکرد تیم را بالا ببرید، بلکه از سلامت روان‌شان نیز حمایت کنید تا آنها بهترین عملکرد را داشته باشند.

برای شروع، از اعضای تیم‌تان بپرسید که حال‌شان چطور است. خودتان سرمشق آنها باشید و حالات عاطفی، نگرانی‌ها و مکانیسم‌های مقابله‌ای‌تان را با آنها در میان بگذارید. همدلی بسیار اثرگذار است و به  ایجاد روابط مشترک و مسیر‌هایی برای گفت‌وگو و برقراری ارتباطات عمیق‌تر کمک می‌کند. سپس فرهنگی را بنا کنید که امکان آسیب‌پذیری و روابط آزاد را فراهم آورد و زمانی را برای بهبود روانی در نظر بگیرد. پس از این اقدامات می‌توانید فعالیت‌هایی را آغاز کنید که به سلامت روان نسل زد کمک می‌کند.

همه‌گیری جهانی ویروس کووید ۱۹ و جنبش‌های اجتماعی کلان به نسل زد شکل داده و موجب تغییر قوانین بازی در محیط کار شده است. این گروه بیش از هر نسل دیگری به‌دنبال اثبات خود از طریق شفافیت و ادامه بی‌وقفه آن‌ است. شما می‌توانید با نشان‌دادن اهمیتی که موفقیت آنها برایتان دارد، تغییر سبک مدیریتی‌تان و ارتباط جامع در روند رشد حرفه‌ای، از آنها حمایت کنید. در نهایت به اعتقاد نسل زد «دوصد گفته چون نیم‌کردار نیست».

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

ترسیم ستاره قطبی

سه گام حیاتی قبل از اجرای استراتژی روابط عمومی

برای اینکه به چیزهای خوب در کسب و کارتان برسید، نیازی نیست که یک شرکت بسیار شیک (شما بخوانید گران‌قیمت) داشته باشید. بهترین استراتژی‌ها درون سازمان اتفاق می‌افتند و آغاز...
بیشتر بخوانید
هیچ کس درباره مشکلات کارآفرینان صحبت نمی‌کند

۶ نکته درباره سختی‌های مدیرعامل بودن

راشل گرینبرگ مشاور سرمایه‌گذاری در بانک سرمایه‌گذاری وال استریت   یک ‌بار وقتی در کوچه‌ای یکی از شرکای تجاری‌ام داشت به من نزدیک می‌شد، خم شده و پشت شمشادها پنهان...
بیشتر بخوانید
مدیریت کارکنان در سال 2023

۹ الگویی که شیوه کارها را تعیین خواهد کرد

در سال ۲۰۲۲، رهبران کسب‌وکارها با محیطی مواجه شدند که روز‌به‌روز غیر قابل ‌پیش‌بینی‌تر بود؛ سیاست‌های بازگشت به محیط کار از سر گرفته می‌شد، کارمندان بیشتری ترک کار می‌کردند و...
بیشتر بخوانید
انتخاب سخت راهبر هیات‌مدیره

۸ سوال مهم برای انتخاب رئیس هیات‌مدیره

امروزه هیات‌مدیره شرکت‌ها تحت بررسی‌های دقیق و موشکافانه‌ای قرار می‌گیرند. آنها باید در یک محیط سیاسی-اجتماعی بسیار حساس، پاسخگوی سهام‌داران فعال، کارمندان دغدغه‌مند، اعضای جامعه و دیگران باشند. همچنین باید...
بیشتر بخوانید
×
واتساپ
تلگرام
ارتباط با کارشناسان